Dag 2

Kom fram till Maanskyn en Rose sent på tisdag eftermiddag. Blev upplockad av Caleb som bland annat gav min en introduktion till Sydafrikansk geografi. Är kvar i Western Cape men längre in och en bit upp i landet. Och det märks. Det är en mer intensiv värme och marken är mycket torrare här. Boschendal ligger inte långt bortarån Kapstaden svala atlantiska vindar medan havet till närmsta kust här tillhör Indiska Oceanen, vilket är betydligt varmare. Sist berättade han att det just nu brinner i deras by. 'Men att det är relativt vanligt här så det är ok'. 

Andra kvällen undrade Diana, Calebs mamma, om jag vill åka med i bilen och kolla på elden. Om den står stilla eller om den spridit sig närmare deras hus. Och det ville jag ju, Så rullade vi sakta på grusvägarna, blickade upp mot bergen, stannade och pratade med grannarna genom nerdragna rutor och var båda rädda och som lite i trans av lågorna.

När solen gått ner helt lagade jag en sen middag. Åt den utomhus pga kunde omöjligt slita mig, Somnade till slut, sne av beundran.