Kabuki yusuke & Hakujitu

Såhär börjar våra dagar nuförtiden. Lara sitter mitt emot mig och vi äter min standardfrukost, havregryn som stått någon timme i kylen med sojamjölk, vanilj och kanel och som sen får sällskap av två bananer och kakao. Till det ett stort glas med sharonfrukt, ingefära och lite kanel som mixas med vatten till en fyllig vätska med mycket söta fibrer. Kan ej få nog av detta som ni märker.

IMG_9749 copy.jpg
IMG_9737 copy.jpg
 
IMG_9723 copy.jpg
IMG_9749 copy.jpg
IMG_9786 copy.jpg

För någon dag sedan tog jag med Lara till mitt bästa kaffe, Kabuki yusuke, som finns bakom den här mycket blyga ingången i Kuramae. Så otroligt många, små och sevärda men lite svårthittade krypin här. 

Svårt att förstå från utsidan vad som väntar men på andra sidan döljer sig den mest magiska atmosfär där kaffet noga valts ut och tillreds med vördnad. Typ bara den grejen är värt att ta sig hit för. Menyn är på japanska men ägarna är förlåtande inför turister och berättar gärna vad de kan erbjuda på engelska. 

IMG_9757 copy.jpg
IMG_9762 copy.jpg
IMG_9759 copy.jpg
IMG_9771 copy.jpg

Beställde i alla fall två olika sorters kaffe, ett mildare och ett lite starkare och till till det tog vi några bitar choklad som var anpassat efter smakerna. Alltså aa. Världen utanför berör mig inte ett dugg när jag är här. Blir ett med dofterna och kupar mina klumpiga händer runt koppen som en annan klyscha. 

IMG_9775 copy.jpg
IMG_9816 copy.jpg
IMG_9798 (1).jpg
IMG_9813 copy.jpg
IMG_9825 copy.jpg
IMG_9827 copy.jpg

Sen gick vi till ett annat favoritställe, Hakujitu som är en antikaffär fördelat på tre våningar. Ikväll åker Lara och jag nattbuss till Kyoto. Vi kommer vara borta en vecka och jag ser så mycket fram emot att lämna Tokyo ett tag. Ska knö ner min lilla och lätta 11" laptop i min väska och hoppas på att kunna uppdatera därifrån.

Kram på er!