Offline

 

Har en föreställning om att jag mer eller mindre kommer vara isolerad från ca allt på Färöarna. Finns det något annat att ägna sig åt än får och fisk där? Kan en drilla en lunnefrågel till att bli en brevduva? Vet de vad www är?? Läste nyss någonstans att 10% av befolkningen ( dvs femtusen invånare ) tillhör Plymouthbröderna så tänker att det finns skäl till att tvivla. Har i alla fall i förebyggande syfte börjat bygga upp ett litet imperium med böcker. Pga bra grej om en är frivilligt / ofrivilligt offline. Vi kollar: 

 
 

Det holografiska paradigmet och andra paradoxer (Ken Wilber) hittade jag på bästa Bokbörsen <3 Kvinnan på tåget (Paula Hawkins) ville min pappas sambo förtvivlat gärna att jag skulle läsa och jag som aldrig läst en enda deckare tänkte, varför int? Siddhartha (Hermann Hesse) har jag på förmånligt långlån av Johan. Fysikens Tao (Fritiof Capra) har jag förvisso läst klart men fan vad bra den var. Den kostade femton kronor på Emmaus. Zen och konsten att sköta en motorcykel (Robert M. Pirsigs) fann jag i pappas bokhylla och Not that kind of girl (Lena Dunham) fick jag av min äldsta kusin Lotta förra julen. Förförarens kokbok (Mimi Sheraton) är ett ytterligare fynd i pappas bokhylla och Furstinnan och stjärntydare (Anna Carlstedt) var en gång en julklapp till honom men som av någon anledning hamnat hemma hos mig. Ops! Hudjaget - Om hudens psykiska betydelse (Dider Anzíeu) och Svarta hål och kosmiska ägg (Isaac Asimov) är båda begagnade. Bokbörsen respektive Saronkyrkans secondhand.

 
 

Sen: tre stycken noveller från Novellix Tu tu tu!, Märit och Prinsessan som inte ville leka. Det är Astrid Lindgren som författat var och en, för vuxna. Verkar vara så jävla fina. Älskar formatet. 

Sist: Maken (Gun-Britt Sundström) och Vägen till templet : Hilma af Klint : Förberedelsetiden 1896-1906 (Gurli Lindén) är från Adlibris samt Måneffekten - Biologiska tidvatten och mänskliga emotioner (Arnold L. Lieber och Jerome Agel) år också den från Bokbörsen.

 
 

Skulle vilja kunna ge dig något mer, skriva några korta rader om varje, men kan inte så mycket mer än titel och författare. Får återkomma när jag läst färdigt. Så kanske det känns lite hopplöst att de flesta är begagnade men faktum är att det inte är så svåra att få tag på. Bokbörsen har mycket och är billigt! Det är som Blocket fast med bara böcker. Hur bra? Det får bli mitt bästa tips!

Nu ska jag bara bestämma mig för vilka som ska få följa med och vilka som får stanna hemma. Några är givna men många är lösa. Och tunga som bagage. Åå. Det här blir inte lätt, i dubbel bemärkelse. Hjälp?!