Vi firade Valborg

Idag på dagen är den en vecka det var Valborg. Lara var ju här och jag gjorde vad jag kunde för att lära henne hur en firar från morgon till kväll. Först: äckligt fet frukost för att kunna va i form hela dagen. Alla vet att kurrande magar förstör allt. Så jag stekte fattiga riddare och ställde fram allt gott som fanns hemma. Till detta vrålade Sköna Maj och Vårvindar friska på högsta volym ur mina högtalare. Inget mot en äkta kör men fan, en tar väl vad en har.

Aa du fattar ju. Mkt mäktigt och festlig var det. Från och med nu kan du klicka på låten under så bjuder Håkan på lite bakgrundsmusik till kommande bilder. 

 

Efter frukost, som åts närmare lunch, la vi oss och *flamsade* i sängen. Fuldansade till taktfasta låtar vi mindes från tonåren och tog en kort nap men här har klockan hunnit blivit typ fem.

043017_9546.jpg

Då möte vi upp Kerstin och Andreas för att åka till Brännö. Jag hade en idé om att vi kanske kunde kolla på en brasa där men när jag frågade en tjej som arbetade i caféet på båten som i sin tur frågade kaptenen, fick vi beskedet att det inte fanns någon. 

Först efter kom jag på att blandat ihop högtiderna. Det är ju på Påsken alla öar tävlar mot varandra om vem som kan bygga den högsta traven med fjolårets löv och grenar. Redan nu har ju jakten på virke inför nästa år börjat. Hade glömt de. 

Plan B blev att vi kunde kanske göra en upp en egen, liten och lagom eld? Men även den idén blev förstörd för då var upptagna med att räkna upp våra eld relaterade meriter att vi åter hamnade på fastlandet och fattade ing-en-ting. Hahah. Fråga mig inte hur men vi åkte förbi Brännö och hem igen. Kanske lika bra det. Vet inte.

Googlade nu frenetiskt på våra telefoner på om det fanns någon eld som vi skulle kunna hinna se och kom fram till att Härlanda Tjärn skulle tända sin brasa klockan åtta. Så då åkte vi dit.  

Den brasan var dock så liten att det är högst tvivelaktigt om det ens är tillåtet att kalla den för brasa. Utan att veta måttangivelserna vill jag hävda, vänligen men bestämt, att den här hamnar under kategorin lägereld. Alternativt bara en låga.

Men kolla på dom. <333 Och detta:

Här klämde vi kakor och delade på en flaska vin som en på Valborg bör.

Och det var den dagen. Tack för den och för de finaste vännerna jag känner. Det var trots allt, den bästa failade Valborg jag firat <3 Det här tycker jag vi kan göra om alla år.