Ung & Skapande

 

Vissa veckor är ju jag pedagogisk assistent i verkstan på Röda Sten Konsthall. Ung & Skapande är öppen för alla som är mellan 12 - 26 år, så ganska generös målgrupp. Detta vet ni redan. Onsdagsgruppen är oftast lite friare i sin form till skillnad från helgerna då det brukar vara ett satt tema som en kan jobba utifrån. I söndags band vi böcker hela eftermiddagen och det blev så bra att jag tänkte visa hur vi gjorde. Kanske kan va en enkel / fin / billig grej att göra till någon du tycker om i till exempel julklapp? Eller bara göra till sig själv för skoj!

 
 
 
 

Jag gjorde två varianter. Den första vek jag A4 och A5 på hälften och häftade fast tre ark till en signatur. En signatur är samma sak som ett lager med en bunt papper som sitter ihop, typ. Häftade varannat häftstift vid sidan av det andra för jag inbillar mig at det blir jämnare då. Sen klämde jag fast signaturerna ovanpå varandra mellan två träskivor med en tving pressade i varje ände. Penslade därefter vattenbaserat skollimm / boklimm utmed ryggen och torkade med hårtork mellan strykningarna. Upprepade det kanske tio gånger tills de klibbat ihop helt. Färdig!

 
 

Den andra varianten bestod av att jag vek enkla signaturer, dvs bara ett lager papper, och la ovanpå varandra. Pressade ihop dem på samma sätt och fläskade på med lager av limm till en stadig rygg. Klippte sen ett omslag i lite stadigare papper som jag fäste med två remsor på insidan men med limmstift. Hur fint blev inte det då?!

Inför ikväll har jag hört rykten om att vi ska jobba med lera igen. Kanske blir det lite såhär som sist. Ta med en vän under armen eller kom som du är! Vi håller på från 17-20. Det är gratis + Röda Sten bjuder på smörgås :)))