Touwsberg

Hade egentligen ingen tanke på att gå all-in som turist och åka på någon safari. Svettas och knuffas med tyskar, aa du vet hur det går till. Knockas av något jätte-tele i jakten på komma hem med någon enstaka skarp bild som skulle ge en svag känsla av valuta till byråernas ockerpriser.

Blev hur som helst barnsligt glad när Diana berättade att det låg ett privat ägt naturreservat knappt en timme med bil, dit vi kunde åka och kolla på zebror, giraffer, stutsar och några olika sorters hjortar, som kostade gratis.

Så kunde vi rulla i vår egen takt, stanna till, glutta hur länge vi ville och slapp ta hänsyn till någon splittrad grupp.

Annars rå? Kom fram till Kapstaden sent igår på kvällen. Bokade första bästa jag kunde hitta i all hast, stressad över att vanlig hemsida tog ljusår att ladda där ute på landet. Brukar vara rätt bra på att orientera mig i vad som ibland verkar vara en tjock gyttja av hostel. Men den en ligger med bäddar? Erkänner att jag raggade slarvigt den här gången och har eventuellt nått den absoluta botten. Besparar er detaljer men du kan ju tänka dig. När Nina vaknar ska vi ta upp jakten på något värdigare. Sen ska vi nog hitta något att äta och sist ska vi ligga på stranden och pressa pga jag är pinsamt blek.