Tid

Vet ni. Idag har jag varit I Tokyo lika många dagar som jag har kvar. Hur knäppt är inte det? Tror inte om jag är kapabel till att kommentera det något vidare än så här har jag svarat så gott jag kan på en lista om tid i största allmänhet istället. Varsågoda.

IMG_7522 copy.jpg

1. Vad är ditt förhållande till tid?

För tillfället lever jag med en märklig tidsuppfattning. Försöker leva ett normalt liv enligt japansk tid ( 7 timmar framför er i Sverige, nästa helg när ni går över tid vintertid blir det 8 ) samtidigt som jag heller inte varken vill eller kan släppa taget om svensk tid. Det är en konstant kamp mot klockan och resultat blir en enorm känsla av otillräcklighet, stress över att aldrig känna sig i fas och allmänt dåliga sovrutiner. 

Men i vanliga fall har jag med utvecklat ett väldigt bra sinne som uppskatta hur lång tid det tar att göra något. Hinner ofta med det jag tänkt och är sällan sen med något eller till någon. Saknar den förmågan och känslan något oerhört här. 

2. Vilken tid på dygnet gillar du bäst?

Morgonen och kvällen mellan sju och elva am / pm. Då mår jag mycket bra. Nästan all annan tid tycker jag är en som en lång transportsträcka dit.

3. Vilken är den bästa veckodagen?

Torsdagar. Tycker ju väldigt mycket om vardagen och torsdagar har helgen som horisont på ett väldigt behagligt avstånd. Älskar att komma hem på torsdag eftermiddag, kanske har hunnit vara hurtig och joggat eller yogat, och sen laga något gott, tända ljus och veta att imorgon är det fredag. 

För mig är det lika mycket fredag på torsdag eftermiddag som en del verkar känna tyngd av måndag, ny vecka och ny börda redan på söndag kväll. 

4. När går tiden som snabbast?

I duschen, i hallen, vid datorn och i mörkrummet. På kvällen och på helgen.

5. När går tiden som långsammast?

Varje gång jag väntar på något eller någon. 

6. Hur lång tid tar det för dig att sminka dig?

Allt mellan 1 och 15 minuter. Använder ju typ bara lite täckning under ögonen, intill näsan och några små duttar här och där, rouge, ögonbrynsgel och lite läppfärgat läppstift. Rött ibland om det är fest. Är mycket tråkig på smink. 

7. Är du morgon- eller kvällsmänniska?

Meh. Jag är båda och ingen. Om jag måste välja väljer jag väl morgon.  

8. Äter du snabbt eller långsamt?

Beror på om jag äter själv eller med någon annan. Har varit väldigt snabb tror jag men har börjat tänka mer och mer på det där och insett värdet av att inte ha så jävla brottom vid bordet. Och sedan ätpinnarna kom in i min vardag har det gått riktigt trögt. Börjar dock få ordning på det där och kan till och med äta lika bra/dåligt med båda händer? Mina hjärnhalvor har ju lite svårt att bestämma sig vilken hand som de tycker är lämpligast att använda eftersom jag som vänsterhänt lever i en högerhänt värld, det är sen gammalt. 

9. Vad gillar du mest att lägga ner tid på?

Laga mat. Lyssna och prata om relationer / mående / livet med vänner. Promenera. Kolla på hus. Jogga. Tända ljus och sitta uppe till sent och ändra några sömmar på symaskinen. Påta i jord. Rota bland mina föräldrars gamla grejer. Strosa på stan. Hångla med nån. Köra bil genom fina landskap och lyssna på musik. Dricka vin, äta choklad och dansa.

Men också klia mig i hårbotten. Glo tomt upp i taket / in i väggen / ut i rummet. Bara vara.

Lol egentligen är jag inte tjugofem utan femtio. 

10. Vad gillar du minst att lägga ner tid på?

Dammsuga. Nästa gång jag byter boende ska jag investera i en liten o tyst sån.

11. När vaknar och lägger du dig på vardagar?

Lägger mig vid 11 och går upp allt mellan 06.30-09. Någon dag mitt veckan brukar templet vara stängt av någon anledning, då sover jag ut ordentligt. 

12. Vad skulle du gärna ha mer tid till?

Mmh, nu när jag äger i stor sett all mig tid ägnar jag mycket åt mig själv. Önskar att jag kunde vara med och tillför andra. Att jag hade möjligheten till att umgås mer med mina nära.

Men försöker väl eftersträva en harmonisk balans mellan arbete/skola/fritid och vänner/familj. Tråkigt svar. Men sant. Små utflykter som ger ett avbrott och ork till att göra det som känns mindre kul. 

13. Vad gjorde du för tre timmar sen?

Då var klockan åtta och jag låg i sängen. Funderade på om jag skulle gå upp eller ligga kvar en stund till. Drog mig till nio nånting. 

14. Vad händer de kommande tre timmarna?

Jag ska skriva tre sidor totalt på min essä idag är tanken. Ta en paus-promenad i regnet och lyssna på nån pod. Gå via min bästa och butik och köpa hem åtta bananer för tvåhundra yen, eller typ femton kronor. Dricka te.

Enligt väderrapporterna ska det komma en tyfon senare. Ska hålla mig inomhus då. Svara ett på brev från en vän. Ringa och prata planer med Lara. Sånt.

15. Var ser du dig själv om 10 år?

Då är jag alltså trettiofem. Förmodligen i mina glansdagar. Kanske har jag tagit en ytterligare en kandidatexamen. Kanske jobbar jag med det. Bor i en större lägenhet eller ett litet hus med en trädgård längre ut på landet. Kanske planerar jag för att köpa mina första höns. Nyligen brutit upp med någon kille eller är kär så in i bara helvete. Hiskeliga tanke. Jag vet verkligen inte. Men hoppas att jag lever och mår bra. Att jag känner mig själv lite bättre och trivs där jag är i livet.

Ps 1 Listan är tagen från Flora förresten.

Ps 2 Blir så jävla glad när ni kommenterar och gillar mina inlägg. Fortsätt gärna med det så är ni gulliga. Att gilla är helt anonymt och syns varken av mig eller på något av dina sociala kanaler.

Puss!