The African Café

Du kanske tänkte att det var slut med bilder från Afrika. Där har du fel! Kommer du ihåg när vi vandrade upp för Lions Head? Efteråt fumlade vi oss så gott vi kunde med våra ficklampor nedför berget. Försökte att inte halka på de fint grusiga klipporna och ibland bara fastna med blicken på staden som glittrade.

När vi kom ner till platån fick vi tag i en uber och åkte hit till The African Café där vi bokat bord för tre. The African Café tillsammans med Mama Africa tar nog förstaplatsen i Kapstadens främsta fällor för turister som vill få en smak av "äkta Afrika" men fan, kan inte anklaga någon.

Firade i alla fall det faktum att vi haft så fin dag och fått en helt otrolig kväll med en krämig mangodrink och en flaska rosé att dela på. Mm-mh-mh!

Efter den följde vi set-menyns koncept. Först kom en kvinna med en balja som hon placerade i våra knän medan hon hällde vamt och väldoftande vatten över våra händer från en kanna. Som en reningsritual inför middagen. Så fin grej. Minns att vi var var som helt förlorade av det. Kanske mest för att effekten var enorm efter vår vandring. Den som ville kunde få ansiksmåling medan vi åt. Det ville Jalta.

Jens var så jävla nöjd med att han fick äta med händerna. Har nog aldrig träffat en lyckligare kille än honom.

Låter hans uttryck tala för hur gott vi tyckte att detta var. Tolv av tio betyg!

 
 

Grand final: efterrätt och en kör på ett tiotal kvinnor och män som sjöng och slog på trummor fyllde vårt rum. Alltså. Ja. I vanliga fall brukar jag tycka att live-framträdsnden på resturang är lite... tråkigt? Fattar inte grejen. Det här var häftigt och mäktigt och vackert och vi gapade mest och var glada. 

Tack för den här dagen. Det var nog en av dom finaste på hela resan.