Sy in jeans

Okej då kollar vi på hur mina byxor jag köpte i en 2ndhand-affär förra veckan blev, som först hade så fin passform om benen men att midjan var på tok för bred. Och det kanske är vad en kan förvänta sig när en köper begagnat, fine, men jag vill hävda att det är lika vanligt förekommande fenomen även i butiker bland nyproducerade modeller, varför jag står fast vid att det här inlägget är fullt befogat.

Aa, förlåt, det var inte helt lätt att få till en bra före-bild. Här kanske en kan tro att ett bälte är nog men du får lita på mitt omdöme.

Det är möjligt att det finns enklare och bättre beskrivningar på hur en borde göra. Jag vet inte. Men efter en halvtimme framför youtube kom jag fram till den här filmen och följde hennes Flat Fell seaming-guide typ 10 min in i klippet. 

Började i alla fall med att ta bort sömmen på baksidan, från ungefär botten av fickorna och uppåt. En sprättare är väl att föredra men om en som jag inte kunde hitta min, går det lika bra med en trubbig nagelsax också. Faktiskt.

Här borde det varit en bild på när jag klippte av linningen på mitten. Det gör det lättare att pressa och passa ihop kanterna sen. Syns tydligare på bilden under.

Och här glömde jag ta en bild på när jag vrängde linningen, la de avklippta ändarnas räta mot varandra, sydde en söm rakt över på avigsidan, klippte bort lite överblivet tyg och vrängde tillbaka den innan jag fäste den med resten.

Klart! Kolla, är helt överväldigd över hur bra det blev? Trodde verkligen inte det. Ledsen om jag lämnade lite väl mycket åt din fantasi men det kanske funkar som ett komplement till klippet? Nu är det din tur!