Strövtåg i esortism, del två

Vad läser du nu? undrade ingen någonsin. Men tänkte att jag trots allt gett ett uttalat löfte om att löpande återkomma med titlar på temat filosofisk och esoterisk litteratur så här får du en liten lista på vad jag nyligen läst ut:

1. Hudjaget - Om hudens psykiska betydelse av Didier Anzieu. Phju vad tung den var. Var nog inte helt pepp på den ens när jag packade ner den i min väska men köpte den i våras på Bokbörsen och ville veta vad det var jag var nyfiken på då. Måste bekänna att jag hoppat över lite och inte läst exakt alla kapitel.

Som titeln hintar handlar den om huden och hur den påverkar oss som personer. Vad huden har för funktion och hur vi kan förvalta information vi får genom att bland annat beröra och att bli berörd. Mycket är verkligen intressant och har potential men kan inte rekommendera att läsa den från perm till perm. För mycket Freud för mig.

2. Levande vatten av Clarice Lispector. Mmm. Alltså log brett när jag läste den här från första sidan för allt är så fint formulerat. Att läsa den är som att vara inuti huvudet på någon annan och få tillgång till dens febriga tankar om livet. Vad det är att vara människa och att bara vara.

Fått låna den av min kompis Max och har den på förmånligt långlån men när jag kommer hem vill jag köpa alla hennes titlar och trycka in i min egen bokhylla. 

 

3. Buzz Aldrin - Vart tog du i vägen i myllret? av Johan Harstad. Okej den här jag faktiskt inte börjat med (ännu) och kan inte berätta något om den förutom att jag fick den från Ada som följt mig här och på Instagram vad jag har förstått. Hon frågade om jag ville ta emot den och det är klart jag ville. Hur gullig?? TACK. Den verkar skitfin! Kunde inte låta bli att skicka Fysikens Tao tillbaka för det är en av mina favoriter. Ska börja på den här Nu.

 
IMG_0101.jpg