Stockholm, Livrustkammaren och ett resultat

Så. I tisdags tog jag alltså ut en semesterdag och åkte till Stockholm med egentligen en enda anledning: ta emot ett diplom då jag blivit beviljat ett litet stipendium. Men strosade också själv på stan och mötte upp Corinna (om du minns?!) mkt hastigt. Vi hets-åt några chokladbollar på kokosolja jag gjort kvällen innan men vi hann väl inte snickesnacka ens en timme innan John aka min kavaljer/mitt bihang ansöt sig och vi var tvungna att gå.

Ceremonin hölls i Livrustkammaren som är ett museum och hörsal som ligger under slottet. Allt var så jävla satsigt ordnat och stämningen var så högtidlig men jag hade under hela kvällen en genomgående olusig känsla i kroppen då ännu ingeting var säkert. Kunde liksom inte ta in att jag satt där på samma villkor som de andra stipendiaterna.

Med det var då det. Och nu är nu. Okej här kommer det vi väntat så länge på. Låt mig presentera det i sann gala-anda. Kära trogna och sporadiska läsare, JAG HAR ETT RESULTAT!

I säkert två år har jag tänkt tanken att jag vill göra den här resan och i julas tog jag tag i att rusta upp den här lilla hemsidan. Veckan innan jag åkte till Sydafrika satt jag på Stadsbiblioteket och slipade på min ansökan. Sen har våren varit en enda långsam och snårig process med alla möjliga papper, projektbeskrivningar och motivationsbrev. Sökande av stiftelser och stipendier. Men nu är det alltså klart: jag är antagen som utbytesstudent på Tokyo Zokei University. 

Mkt suddig bild på min mest royalistiska person jag känner, John. Kolla äkta gullig kille! Så glad att han kunde ställa upp som stöd när jag bjöd honom bara dagen innan. 

Sen hade vi inte mer än typ tio min på oss att klämma huvudrätten som serverades på Myntkabinettet innan mitt tåg gick tillbaka kvart över åtta.

Det var lite trist, hade velat kunna sitta kvar länge och tömma donatorer på tips hur en på bästa sätt ska ta sig an Tokyo och lyssna på vad alla de andra stipendiaterna ska ägna sin termin åt men också lite skönt att komma hem samma kväll.

Ska väl berätta mer vid tillfälle vad exakt det är jag ska hitta på men nu vet du lite. I höst tar den här bloggen vidare till Japan. Hoppas du vill hänga med då <3