Snö + Gröt

 

Lite såhär vakande jag igår morse. Med huvudet fullt av snor och några snökristaller som spretade alldeles yviga på min ruta som om de ropade hallåå, heeeej Frida! Och jag ropade heeeej! tillbaka. Det var som att träffa en gammal kompis som en inte sett på skitlänge. Lika delar exalterad / nervös över hur relationen ändrats sen sist.

 
 
 

Sen ställde jag mig i kokvrån och kokade i vanlig ordning gröt. Kan i perioder skämmas lite över detta. Att jag liksom inte är roligare än att jag kokar 1.5 dl havregryn med 3 dl vatten ungefär varje morgon från höst till vår. 

Så för att kompensera / maskera min till synes bristande lust / ork på tidiga vardagar brukar jag se till att jag åtminstone har något till. Till exempel sylten jag fick av Bea <3 på självplockade blåbär och ingefära (alltså vad har jag gjort för att förtjäna denna delikatess?!), hemmagjort äppelmos, frysta bär som jag kokat upp och ibland smaksatt med honung / citrusskal / ingefära, mandel, nötter, gojibär osv osv. Inbillar mig att det inte blir lika tråkigt då fast än att jag inte har nybakat surdegsbröd med perfekt skivad avocado + en *snabb smoothie* till. 

 
 

Hört att det finns de som tycker det är gott med någon form av mjölk, banan, kokos och kanel och sånt också men det tycker jag smakar för mycket bulle och kaka. Det tillhör en annan tid. Efter lunch. Kanske.