Shibuya - En keramikbutik, en besvikelse och ett bra sällskap

Dag två började med att jag vaknade jag upp hemma hos Sayuri totalt utsövd. Somnade tidigt på kvällen och sov ut till åtta, halv nio någonting. Så skönt. Trodde verkligen jetlagen bli en långvarig och outhärdlig process men visade sig tvärtom vara hanterbar så någonstans innan tolv åkte jag till Shibuya. Har hört så många rykten som säger att det är i det här kvarteren det händer grejer.

IMG_5831 copy.jpg
IMG_5819 copy.jpg
IMG_5820 copy.jpg

Klämde på tekannor inuti en keramikbutik men köpte bara en adapter och ett nytt transparent skal till min mobil. Typiskt mig att bara köpa praktiska saker. Så tråkig är jag.

IMG_5834 copy.jpg

Sen blev jag sådär vrålhungrig en kan bli. Hade ett svagt minne av att Sandra Beijer någon gång listat hennes bästa ramen-ställen i Tokyo och bestämde mig för att utgår från den. Gick rakt på ettan och hamnade här:

IMG_5840 copy.jpg
IMG_5841 copy.jpg

Matade maskinen med en stor sedel och kickade på 'Vegetables Ramen' som spottade ut en biljet och några mynt.

IMG_5837 copy.jpg

En stund senare serverades jag den här abnorma proportionen. 

IMG_5839 copy.jpg

Som visserligen bestod av en vegetarisk grönsaksbuljong som bas men som också kom med både 2 st bitar konstgjord räk/krabb-grej och 2 st gris i ): Ger den tre och en halva i betyg om en bortser köttet.

Beklagade mig över detta när jag kom tillbaka hem till Sayuri varpå hon tog mig under armen och ledde mig till hennes bästa kvarterresturang.

IMG_5846 copy.jpg

Kolla äkta gullig tjej och kolla så mycket gott! Jag beställde en mäktig omelett och grillad/kanderad? risboll med soya. Och picklad gurka och rättika.

IMG_5851 (1) copy.jpg
IMG_5849 copy.jpg
IMG_5847 copy.jpg

Blev mycket belåten och lärde mig att proppmätt heter onaka ippai på japanska.