Björkö

 
 
 
 
 
 
 

Kommer inte ha mycket till semester den här sommaren, har totalt sju dagar jag kan ta ut varav jag redan tagit ut en, en annan ryker på onsdag när jag ska tillbaka till Stockholm och göra en grej. Resten tar jag väl i typ augusti. Men jag misströstar inte. Jag har investerat i en ny cykel sedan jag sålde min gamla för inte så länge sen och med den tänker jag glida runt hela Gebege.

Seriöst, att packa väskan med matsäck och cykla planlöst eller med ett mål är top tio det bästa jag kan komma på att ägna en helg åt. Det är en sådan enkel men otroligt fin sak jag saknat då jag inte var i Sverige förra året och det är lite som om jag har tusen platser att ta igen. På ett bra sätt.

Igår släpade jag med mig Andeas, känd från Valborg, till Lilla Varholmen där vi tog en färja över till Björkö. Hittade en idyllisk liten bukt och åt mitt bananbröd och två sorters surdegsbröd som Andreas bakat, plockade snäckor, övervägde att bända upp ett ostron och lagade min cykel vars nav på bakdäcket hastigt började krångla och kedjan kärva och var ett tag helt obrukbar men som löste sig tack vare Andreas + snäll butiksägare, tills det började skymma.