Saffaran, Earl Grey & Rosmarin

 

Om du har, om ens bara lite, ambitioner kvar att starta upp ett projekt före julafton tycker jag du ska koka vegansk kola! Det är typ jätteenkelt och går i princip ut på att använda växtbaserad grädde istället för vanlig och använda mjölkfritt margarin. Sen klara färdiga gå! Jag utgick från Icas recept med hälften soja/havregrädde.

 
 

Jag gjorde tre olika. Saffran, Earl Grey och choklad + rosmarin. Det blev äckligt gott! ÄCKLIGT gott! Vissa vill ha sältan i form av flingsalt ovanpå men jag tycker om att koka ihop det med vanligt havssalt i smeten för kolan får en sån smörlik smak då! Till Earl Grey behöver en koncentrerad te. Låt en te-kula stå lite hett vatten och en annan kan du slå vatten över hastigt och låta vila i grädden på låg temp. Plus, använd olika sirap eller lägg till någon matsked kako i ena! Det blir lättare att skilja smakerna från varandra då.

Tips. En av mina blev lite lösare i konsistensen men ställde in den i frysen under tiden jag virade de andra i smörgåspapper. Då stelnar den till och kan skäras med kniv i den med :)

 
 

Vek pappret på tre längs med kortsidan och sen klippte jag av rakt över. Rev sen tre ark av varje vid varje vik. La en kola uppepå och virade ändarna åt varsitt håll. Såhär:

 
 

Tycker detta är så bra sista minuten present till kompisar / diverse släktingar / ge bort present i mellandagarna! 

 
 

Och lite såhär ser mina klappar ut i år! Med naturfärgat silkespapper som jag stal lite fräck hähä i en affär jag var inne i typ Järnia + sidenband i guld och brunt. Gulliga, va?

Nu är jag så pepp på Frökens Fridmans krig att jag nästan spricker. Se den du med. Och GOD JUL på dig!