Run / Röhnisch

 

Låt oss prata om löpning! 

Har skrivit tidigare att jag tycker om att jogga här. Det gör jag fortfarande. Jag försöker springa ungefär två gånger i veckan och ibland klämma in en liten kortare runda men i verkligheten blir det nog ungefär en gång i veckan + ibland en gång till. Vill dock poängtera att jag inte på något sätt identifierar mig som någon löpare. Kommer komma till den biten lite senare. 

Men! Köpte nyligen dessa snabba och varmfodrade tightsen på rean så att en kan springa även om det är några minus ute. Bästa <3 På fötterna har jag ett par mycket trötta dojor och är nog ett av de billigaste man kan hitta på marknaden. Tror inte jag betalade mer än några hundralappar för dem på typ Stadium. Då bodde jag i Malmö och hade jag inte mer än någon kilometer till första bästa gym. Hade liksom ingen tanke på att jag nu skulle bo bredvid skog och grusiga stigar + noll ork att ta mig in till stan för att svettas i någon lokal. Tanken var väl att jag skulle visa lite mer av det också, men sen försvann snön så det får bli en annan gång.  

Tänkte hur som helst investera i ett par nya, bättre skor anpassade efter specifikt löpning. Det känns liksom helt rimligt. I övrigt måste jag hålla band på mig själv. Jättemycket. Tycker det är uppriktigt jobbigt med reklam som lockar med pulsklockor och smarta appar som kan mäta ens personliga utveckling. För jag har märkt att precis det där är en sån jävla trigger hos mig och skapar enbart destruktiva tankar. Och jag tror att jag inte är ensam om detta och tänkte därför dela med mig lite av mina tankar.

Det är liksom skillnad på jogga i skogen i sitt eget tempo och föra statistik på när och hur man springer. Att värdera prestation efter ett sifferresultat, dödar ca allt för mig och får motsatt effekt. Eller, så här är det. Så länge jag springer på kortare tider eller längre sträckor är jag glad. Men skulle jag vid något tillfälle prestera sämre, skulle jag med en gång tycka att det var jag som var dålig och jag måste hela tiden försäkra mig om att bli 'bättre'. Eftersom detta är omöjligt att garantera innebär det att jag inte springer alls. 

Därför tar jag aldrig längre med mig mobilen när jag är ute. Jag kollar inte ens på någon klocka precis före eller efter jag kommit tillbaka. Jag vill helt enkelt inte veta. 

Jag inser givetvis att detta är helt individuellt och att det förmodligen finns jättemånga som motiveras av att kunna följa en graf. Jag blir också glad av att veta att det går bra för mig. Men i längden mår jag inte lika bra av att konstant jämföra. Det är till för löpare och inte för en newbie som mig. Tänker dessutom att en är ju inte dummare än att en känner av att man blivit starkare och snabbare. Den känslan säger förmodligen 100 gånger mer än vad en display kan visa. Lita på den. 

Oh well. Det jag försöker säga är att strunt i alla osunda nyårslöften. Lyssna på kroppen och ta hand om er ok 

<3