Paris Part III

 

Då kom vi till tredje och sista delen av min mycket korta Parisvistelse. Gillar hur det känns lite som att jag drar ut på resan genom att sprida ut inläggen. Fördröjningen är dock helt ofrivillig och ett resultat av att jag inte fått till någon internetanslutning i min nya bostad ännu. Jag jobbar på det. Håll ut. 

 
 

Här strosar jag och Amanda i kvarteren runt Montmartre. Det är kuperat, brant, hårt stenunderlag och vi (mest jag) svär lite över hur mina fötter svullnat upp i värmen. Men det är liksom värt det för en vill ju gå i alla de där gränderna och blicka upp på de stora och gamla huskropparna som nästan ser ut som kulisser mer än något annat.

Nu letar vi mat, igen. Eller vi letar efter Moules Frites. Trodde det fanns på var och varannan restaurang i Paris men det visade sig vara svårare än så. Amanda ville nog ge upp mer än en gång men jag var en krigare och gav aldrig upp. Efter några turer upp och ner för branta trappor hittade vi hit: Le Consulat Restaurant! 

 
 

Fångade obligatorisk mat-dokumentation på bild. Älskar att klockan börjat närma sig åtta men att luften fortfarande är alldeles ljummen och att vi kunde sitta på uteserveringen utan att frysa.

 
 

Det var jätte jätte gott. 

042015_6926_6.jpg
 

När vi ätit upp och betalat notan tog vi en långsam promenad hemåt. Månen var ny och det var så knäppt vackert. Här får jag på riktigt gråten i halsen över hur bra den här resan blev, alla fina platser Amanda tagit mig till, all god mat som jag förtärt och vi när vi pratar om relationer så spricker min röst hela tiden. Måste liksom stanna upp och darra lite på underläppen över hur mycket känslor som fyllde hela mig. Kan inte tacka Amanda nog för hur bra det här blev. Du är <33

Kan romantisera Paris i oändlighet så vill bara att du ska veta att jag också vid ett flertal gånger blev ordentligt upprörd över alla sexistiska kommentarer som du som cis-kvinna får utstå när en passerar längs med valfri gata. Även om det förekommer här finns det liksom ändå någon form av allmän uppfattning om att objektifiering inte är okej. Det upplevde jag inte i Paris. Så satans trist.