Paris Part II

 

Här kommer del två i det som vi kan kalla Paris-trilogin. Du kan alltså redan nu mentalt förbereda dig för en tredje och sista del. Hursomhelst. I måndags morse låg jag kvar lite extra länge på loftet medan Amanda steg upp tidigt för att gå på en förmiddagslektion. När jag sedan stigit upp, sitter i köket och äter frukost hör jag hur dörren som leder in till lägenheten bredvid öppnar sig och in kommer en kvinna med en dammsugare i handen och strax bakom en liten pojke. Nyvaken som jag var, var även min hjärnkapacitet är något långsammare och det dröjer några extra sekunder innan jag kopplar att hon är husets städerska. Var i en millisekund beredd på att ställa till en scen men tog mitt sunda förnuft till fånga. + Hur gulliga är inte sömniga, vältaliga franska barn som gnuggar sig i ögonen, drar i byxlinningen och säger "bonjour!" ?! 

 
 

Lämnade därefter lägenheten och gick ut genom det här fina trapphuset med knarrande trä under fötterna. 

 
 

På vägen till närmsta metro passerar en ett helt kvarter bestående av små marknader, som jag tror heter något i stil med Marché Vernaison. Några med nyproducerat, en del antikt men det mesta är retro. 

 
 

I en av de långa raderna av butiker hittade jag Tombées Du Camion. Ett litet, litet ställe fyllt med mängder av små saker, som t ex olika typer av flaskor och behållare. Är helt såld på sånt. Gick därifrån med en brevpress / förstoringsglas. Typiskt onödigt köp men motiverade det med att jag inte ville lämna Paris tomhänt. 

 
 

Efter marknaden tog jag tunnelbanan till Trocadero för att strosa i området kring eiffeltornet som den sanna och klyschiga turist jag är. Besparar er dock från bilder därifrån då de ser precis likadana ut som alla andra. Här möter jag även upp Amanda som varit i skolan och vi åker tillsammans tvärsöver stan för en fika på merci. 

 
 

På innergården stod den här högblanka hundkojan parkrad intill gröna klätterväxter och caféts glasdörrar som stod på vid gavel. Ville en kunde en låna en bok i hyllan och sitta och läsa under tiden. Kanske  är ett bra ett tips för den som besöker stället själv men minus för avsaknaden från gratis wi-fi.

 
 

Fina Amanda och två glas med en dryck på ingefära, citron och mynta. Smakade *friskt* och *nyttigt* !

 
 

Med glasen som vi fick in först hade de satt ribban högt och när de här två små scones kom in blev vi lite besvikna trots helt okej goda. Plus för marmelad i glasburk som jag stoppade på mig och tog hem <3

 
 

Och det var början på dag tre!