Två gånger P1

 

Hörni kan ni begripa att 2015 redan är över och att 2016 är redo. Jag tänkte som så, att jag ska göra vad jag kan för att sporta den här bloggen. Ibland går det lite trögt med långa uppehåll mellan inläggen men jag jobbar på det och hoppas ni står ut. Jag lever inte i något högt tempo med hundra saker på min att göra lista varje vecka men jag vill tro att jag kan ge er något ändå. Och glöm inte att ni kan följa mig på bloglovin!

Sen tänkte jag visa något som jag ramlade över när jag klickade runt på sr.se. Är väldigt glad i pratradio och har det ofta som sorl i bakgrunden när jag är hemma och gör mest ingenting. Tycker särskilt om program som reder ut begrepp, filosofiska frågeställningar som inte har några givna svar, iakttagelser och allt som rör kroppen. 

Så mitt första tips är att lyssna på när Lena Andersson och Horace Engdahl svarar på lyssnarnas frågor i Allvarligt talat. Lenas avsnitt släpptes i mellandagarna och jag väntade ut ett väl valt tillfälle att lyssna på det men Horace ska jag vänta liiite till med. Allvarligt talat är mitt bästa P1 program men de sänder nästan aldrig.  

Det andra tipset är lite extra kul för någon gång i våras ringde de från Karolinska Institutet när jag låg och slumrade på min säng mitt på dagen. Lite yrvaken som jag var försökte jag ändå förstå vad de ville mig, men fick hur som förfrågan om att vara med i en studie och jag sa ja. Senare damp det ner ett vadderat kuvert i mitt brevinkast med några provrör. De tog jag med till min vårdcentral på sommarens första helt lediga dag men sjuksköterskan misslyckades med ett av fyra blodprov så jag fick snällt ta mig till Sahlgrenska och ta fyra nya á storleken av en stor shot för de hade inte fler provrör av samma sort. Nu, drygt ett halvår senare dök det här upp i min podcast-feed och jag tänkte att men det måste ju vara exakt det som jag deltar i! KUL! 

 
 

Lite såhär såg ut i mellan blodprovstagningarna och min något märkta arm. Vad gör en inte för samhällsnyttan.

Kropp och Själ i P1 har alltså vigt ett helt avsnitt åt studien som jag är med i, men obs! i egenskap av frisk. Med blodet jag bidrog med i somras sitter nu ett stort team och letar efter gener som kan tänkas höra ihop med anorexia. En ganska kontroversiell fråga. Lyssna gärna. Håller inte med om allt men tycker mycket är tänkvärt.