Om att hantera resor och män

 

Okej så nu är jag alltså på Nordirland! Landade i Dublin men sen tog jag en buss, som var så sen att den som körde inte brydde sig om att ta betalt, till Newry. Där blev jag upplockad av min nya wwoof-värd. Har egentligen bilder kvar från England jag nog vill hinna visa er innan bäst före datum har passerat men det kan vi titta på en annan gång. Annars, påminn mig!

 
 
 

Att resa som jag gör med en organisation som wwoof har både bättre och sämre sidor, såklart. Den största vinsten är att en får någonstans att bo, något att äta vid varje måltid och till viss del utbildning i utbyte mot / medan att en hjälper till på ställets dagliga sysslor. Det är än så länge utan undantag vackra landskap och så sjukt lärorikt. Att komma hem till någon som tar emot en med öppna armar, är engagerad i allt vad den gör och besitter enorm kunskap är en unik upplevelse som jag skulle göra om alla gånger.

Baksidan är att det också innebär krävande moment som kan vara rent kroppsligt ansträngande men kanske mest om att möta andras och egna svagheter som kommer med att bo / leva / arbeta tätt ihop med någon annan människa antar jag. 

I torsdags hade jag min första dag. Det var på det hela en bra dag som innehöll mycket av det som är anledningen till varför jag är här och sett framemot. Vi konstaterade även ganska tidigt att vi nog är rätt olika som individer och mot kvällen hade en klump av oro inom mig börjat gro.

Den blev till gråt dagen därpå när jag arbetade själv med att plantera om träd. Jag tänkte på vad den här resan betyder, vad som är rimligt och hur vi kan reda ut det som skaver. Till lunch hade mina kinder torkat och jag tog mod till att ta upp vad jag ville säga på ett så konstruktivt sätt som möjligt medan vi åt. 

Ibland kan det vara bra att se konflikten som ett objekt. Tänk dig hur du konkret häver upp den på bordet, sen beskriver du hur den ser ut och berättar hur den känns. Då blir den i min mening mindre skrämmande och inte så anklagande. 

Vet att du redan vet allt detta och jag vill vara tydlig med att jag skriver det lika mycket till mig som dig. Läs det som en påminnelse om att vi ska att stå upp för oss och vara snälla mot varandra. Sånt är viktigt.