Okonomiyaki, tack

Så var det söndag igen. Jag sitter som jag vanligtvis gör vid mitt bord, några små tallrikar står tomma som när på några matrester av bland annat sötpotatis bredvid datorn och en svagt lysande som rislama jag nyss köpt. När jag började med det här inlägget var klockan 17. Då såg det nog mysigt ut. Nu, när klockan närmar sig tio på kvällen ser det nog mest väldigt sorgligt ut hur jag sitter krum över tangenterna.

Sen sist har jag bläddrat i böcker på Tokyo Art Book Fair. Först tillsammans med Sannah och Peter som var lagom jet-lagade av att de landat i Japan i veckan, sen Julia och Cornelia som anslöt på slutet. Såg så många att jag inte minns en enda. Lämnat in fem rullar för framkallning. Strosat i Tokyos centrum i ösregn, besökt Tokyos Folk Craft Museum, släpat min slitna kropp genom Yoyogi Park och mött upp Sannah och Peter igen vid Shima-kitazawa station.

IMG_6787 copy.jpg
IMG_6795 copy.jpg

De ville äta Okonomiyaki här vilket enligt någon omdömes-site skulle ha mkt bra betyg men kön dit beräknades ta en timme så vi gick runt hörnet och hit till Daikonman istället. Okonomiyaki? undrade jag. Kanske ni också vill veta? Det är en japansk smet som steks på ett stekbord tillsammans med en hög vitkål, ägg, "andra ingredienser" och vilka pålägg en väljer själv på menyn. Jag valde en Hiroshima-version med nudlar, ost och avokado. Aa du hör ju. 

IMG_6792 copy.jpg
IMG_6796 copy.jpg
IMG_6798 copy.jpg

Suddig bild på vad vi konstaterade var en snuskigt god Okonomiyaki. 

IMG_6800 copy.jpg
IMG_6801 copy.jpg

Sen avrundade vi med hot sake på en liten bar bredvid som visade sig vara en stor besvikelse men med något bättre öl. Bästa var gratis tops och munskölj tyckte Sannah som en kunde ta på toan och tog så många tills hon skämdes.

Och medan jag satte ihop det här måttligt imponerade inlägget med tanke på sin tidskrävande insats, hade jag även ca tusen andra flikar och har börjat tag i att styra upp lite resor som ska ta mig själv och lite senare tillammans med Lara utanför Tokyo. Och åå vad det känns kul. Kanske framförallt skönt. Nu är jag inte riktigt den Frida jag vill vara. Har svårt att vara den där jag är. Mitt i stan. Står snart inte ut längre. Jag måste ut. Betätter mer sen men nu ska jag sova.