Mjuk

 

I fredags morse när jag vaknat och gått upp, rörde jag ihop en sats med läppbalsam till frukost. För det tyckte jag var rimligt. Är en hopplöst narig person så här års så det var lite av en akut räddningsåtgärd. Du vet när ens läppar börjar spricka i mungiporna. Då vet en att det är dags. Och vad lätt det var, och bra blev det! Jättebra!

 
 

Plockade fram två sorters shea-smör, ett som är lite hårdare och ett som är mjukare, E-vitamin, ringblomsolja, eterisk olja och bivax + bägare och våg. Ser så himla pro ut?? Som om jag hade ett eget litet labb hemma och så äre bara min kokvrå :))) Läste därefter detta på Organic Makers receptblogg men sen sköt jag från höften. 

  • 10 gram av bivax / shea nilotica / shea paradoxa
  • En skvätt ringblomsolja
  • Lite E-vitamin
  • Några droppar eterisk citronolja + bergamott 

E-vitiaminen ökar hållbarheten men någon sa att E-vitamin är särskilt effektivt mot spruckna läppar i synnerhet. Att det verkar förebyggande. Men det kanske bara gäller mat eller kosttillskott. Det vet jag inte.

Satsen räckte till precis åtta stycken cerathylsor så nästa gång tar jag nog 15 gram av varje istället för att kunna fylla alla 10. I övrigt blev konsistensen typ HELT PERFEKT. Trodde inte ens det var möjligt men detta kammar hem topplaceringen på alla läppgrejer jag använt någonsin. Skojar inte. *Vill ba hångla med mig själv hela tiden*

 
 
 
 
 
 

Sist vill jag skriva om hårolja. Detta kanske är basics jag vet inte, jag har ju aldrig ägt någon. Tills nu dårå. Och det är som att alla bitar börja falla på sin plats. Hittills har jag gått i tron om att ett bra balsam och en inpackning då och då varit gott nog. Men det är ju håroljan som gör jobbet mellan tvättarna. Att gå in i duschen varje gång hårbotten bara är lite glansig men topparna helt spröda är ju ungefär lika galet som att en alltid skulle lösa torra läppar med att slicka saliv på dom och aldrig använda cerat. Vatten är uttorkande, olja återfuktar. Det vet ALLA.

Här har en liksom levt hela livet och gått topparna till mötes genom att mätta rötterna med torrschampo eller tvättat hela håret för att kontrasen till hårbotten blivit så stor, när det i själva verket handlar om att dränka längderna tills det blir lika mörka som den lite feta benan. Vsg för tips som du säkert redan visste haha.