Mattan

 
 
 
 

Jag har blivit med matta! Och du kan inte ana hur glad jag är i den. Det är typ det enda jag vill prata om och det enda stället jag vill vara på. Har letat efter en så länge. Kanske klämt på varenda en i stan. I varje inredningsbutik, andrahandsmarknad, antikaffär. Det blev nästan en mani. Visste inte ens att jag hade sån picky taste när det kommer till mattor men jag ville verkligen inte ha vilken som helst. Var ju inne på någon av de här ett tag men de var lite väl dyra. Vid ett tillfälle var jag nära på att ge upp mitt hopp, visste knappt vad det var jag letade efter längre. Vad ville jag ha ens. Material, form, färg. Tills jag lite trött åkte tillbaka till Holmens Marknad för att för andra gången titta på en som jag ändå tyckte var helt okej. Men så hade de fått in fler och där i bland den här. En handknuten rya. Änglarna sjöng. 

Det är den mjukaste mattan jag mött. Precis sådär lagom nött i mina bästa nyanser. Det vill säga en varm gråskala och med ett oregelbundet mönster som kanske föreställer något eller ingenting.

Och ser ni att jag bytt plats på fåtöljen och frysen? Exempel på en före-bild här. Detta skulle ju gjorts för länge sen men ibland blir en bara blind inför saker som tycks vara givna. Som att en frys borde stå närmast där en tillreder mat, utan tanke på att det finns ett bättre hörn, en dryg meter bort. 

Nåväl. Skulle det uppstå tvivel om var jag är så vet du vart du ska leta. Trivs så bra här, nu.