Marble Cats

 

Hur får man en aningens skoltrött konst-student att plugga lite oftare då? Ska man locka med åtråvärda utbytesterminer på andra sidan atlanten? Eller ska man helt sonika placera stativet för dörren så denne inte kan fly från sina arbetsuppgifter? 

Eftersom jag på sätt och vis är min egen chef och bestämmer själv (nåväl, tanken är väl att det ska ske i samråd med mina handledare), är detta en fråga jag brottas med vid alla de regelbundet återkommande utvecklingssamtal som jag har med mig själv. 

I år togs beslutet att a) sätta tydliga mål för min verksamhet, b) eftersträva en dynamisk sammansättning av olika kreativa uttryck, c) lyfta fram och utveckla deras bästa koncept samt d) vara orädd inför att gå utanför en liten och komfortabel zon (?) . 

Hur som helst så har jag satt en stipendium-ansökan som delmål eftersom det i bästa fall kommer ta mig ett steg närmare det vi kan kalla för konst. Och det är precis vad jag ska sätta mig och skriva på nu. Istället för till exempel ägna mig åt att rita meningslösa katter med silver.