Tracing the roots

När Maya och jag var på Dai Kei och åt blev vi tipsade om att besöka en marknad med gammalt hantverk som skulle vara till helgen. Maya kunde inte gå men när lördagen kom mötte jag upp Cornelia. Vi vred och vände på kartan säkert i tio minuter innan vi lyckades lokalisera den enormt stora och gamla industrilokalen vid Takeshiba station där Studio Lotus hade en våning och som de då och då verkar ha öppen verksamhet i. Kan vara värt att lägga på minnet.

IMG_6188 copy.jpg
IMG_6193 copy.jpg
IMG_6190 copy.jpg
IMG_6195 copy.jpg
IMG_6208 copy.jpg
IMG_6212 (1) copy.jpg

Trodde verkligen att det skulle vara en sånär vanlig loppis utomhus med entusiastiska hobbysamlare och ton av traditionellt japanskt krimskrams, men så vare bara hipster eliten som sålde superdyra små och nyproducerade kollektioner. Nåväl.

Vi köpte varsin liten keramikvas och delade på en skål hyvlad is med äpple och persika. Det smakade som en kunde vänta sig ganska vattnigt och sött. Gott så.

IMG_6227 copy.jpg
IMG_6204 copy.jpg
IMG_6231 copy.jpg
IMG_6230 copy.jpg

Sen ja vi hejdå till varandra och jag åkte tillbaka hemåt. I ett kvarter intill där jag bor, några enstaka kilometer nordost och en promenad på kanske 20-30 min, ligger Yanesen. Det lärde jag mig igår att det uttals Ya-ne-sen, och inte Yan-sen som jag tidigare trott. Det är ett område som på kartan ser ut som en triangel och består typ bara av gamla hus som står snett och tätt lutande mot varandra. 

IMG_6248 copy.jpg

Tycker att hypade Ebisu och Shibuya är lite som Stockholms söder och att det här är lite mer som Malmös Möllan. Inte riktigt lika uppstyrt men några utspritt riktigt bra konceptbutiker och fik. Även mängder med små tempel. Och på helgen öppnar huvudstråket som ser ut såhär och går tvärs över området.

IMG_6250 copy.jpg
IMG_6246 copy.jpg
 
 
IMG_6264 copy.jpg
 
IMG_6243 copy.jpg
 
IMG_6284 copy.jpg

Priserna är lite humanare här. Mycket är säkert Kinesiskt massproducerad import och jag vet inte om kvalitet är den bästa men aa. Jag älskar att strosa såhär.

Visited two markets last weekend. Studio Lotus at Takeshita station and the open street market in Yanesen. There is so much to see, touch, taste and smell here. I love to stroll my day off like this.