Lödderup

 

På självaste Påskafton passade jag på att ta bussen en bit till skånska sydspetsen och hamnade här, hemma hos min farbror och hans man/sambo som numera bor i ett helt otroligt fint stenhus i Lödderup. Klappade på den här håriga vännen och blev bjuden på påskamiddag i ännu finare uterum. 

 
 

Där åt vi även frukosten som hette duga morgoen därpå. Vi snackar hemmagjort bröd, björnbär från trädgården och säkert fem olika pålägg. M-m-m!

 
 

Min pappa var där!

 

Alltså: fikon OCH olivträd. Det vill jag också ha en dag. 

 

+ + + Blir så glad och rörd över att så många av mina släktingar kom förbi Blåherremölla för att säga hej och uppdatera varandra om vad som hänt sist. Nu vet jag till exempel att några av er tittar in här ibland - Hej hej på er! vilket jag tycker är roligt men desto finare att ses ju! Åkte ofta till Hässleholm och till mindre orter på Österlen under mina barndomsår på somrarna men har inte riktigt greppat vad de ligger eller hur de förhåller sig till varandra. Fint att få perspektiv på det där och inse att det inte alls är så värst stort avstånd trots allt.

Önskar så att jag bodde närmare mina tremänningar (de flesta säger väl sysslingar men jag vägrar att rätta mig) då vi är lite av samma ålder och nästan mer som kusiner än vad mina riktiga kusiner är. 

Nåväl. Ville mest visa det här fina stället och säga tack till alla som kom förbi. Ni var så många och gulliga. XXX