Lavenedel

 

Alla som känner mig vet att jag är tokig i lavendel. Fick precis den här lilla handkrämen på tub från min mamma och i slutet av sommaren fick jag en olivolja som luktar helt otroligt gott från bästa Bea i födelsedagspresent + en fin liten skål i keramik som hon köpt på något fransk pittoreskt ställe <3 

I vanliga fall står denna lilla treenighet på handfatet hemma och nu undrar du varför jag har mat i badrummet. Jag vet det låter knäppt men efter att en kompis i klassen berättade att hon använde olivolja till att ta bort smink, har jag börjat göra likadant. Kvällsrutinen består numera av tandborstning, rengöring av ansiktet och sen en liten klick kräm på händerna. Sminket glider av utan svid i ögonen och lämnar ens kinder bäbislena. Lovar! Även dagar jag inte har något smink på mig händer det att jag tvättar ansiktet men en liten droppe olja i för det gör ansiktet så lent efteråt.  

I samma veva som jag började med detta köpte jag även en natursvamp att badda ansiktet med. Det kan jag dock inte rekommendera någon då den knappt håller för något tryck alls utan att smula sönder. När den här har gett upp tänker jag gå tillbaka till vanliga bommullspads, eller ännu bättre om jag hittar, köpa en liten och mjuk handduk som en kan återanvända. Det återstår att se!