Lite av kusten i Kamakura men mest en historia om en mobil

Åå godmorgon på er. Idag är jag litet vrak. Jag ska berätta allt som hänt i detalj. 

När jag vaknade igår morse hade min mobil inte laddat under natten, gluggen till kontakten glappar ibland av någon anledning. Var uppgiven över det ett tag men vet ju att det inte är mycket att hänga upp sig på. Bara att borsta bort dammet med en mjuk pensel och vänta ut. Det brukar hjälpa. Mest lite meckligt då Julia, Cornelia och jag gjort upp planer på att göra en dag och en kväll i Kamakura, en gullig grannortort till Tokyo, men aa. Vi gjorde som alla tidigare generationer gjort. Bestämde en tid och mötesplats och hoppades på att inget skulle hända mellan A och B. 

Det gick bra. Ibland undrar jag om det är trots eller på grund av sin brist på kommunikationsmöjligheter, som det är den överlägset bästa metoden? Vi hittade varandra och Julia som bott i Japan i två omgångar tidigare tog oss till det här stället. Ett superfint fik som hade flera vegan-alternativ. Om jag hade vetat om det hade jag nog inte proppat i mig så mycket mat hemma. Men, men.

IMG_6633 copy.jpg
IMG_6628 copy.jpg
IMG_6630 copy.jpg

Kolla vad gulliga dom är när dom äter. 

IMG_6624 copy.jpg

Jag köpte bara en kaffe men andra beställde varsin bricka med mat. En med sojabitar och en annan med tofubiff och tillbehör för en dryg hundralapp. Mm.

IMG_6625 copy.jpg
IMG_6626 copy.jpg

Medan dom åt pillade jag med mitt portabla batteri som jag hade med mig och nu gick mobilen att ladda. Märkligt men sant och jag blev obeskrivligt lättad.

Sen strosade vi på stan som turister gör bäst.

IMG_6681 copy.jpg

Och lite senare kom vi ut här.

IMG_6688 copy.jpg
IMG_6694 copy.jpg

Hade inte sett havet på över en månad och det var helt och hållet vindstilla. <3

IMG_6697 copy.jpg
IMG_6708 copy.jpg
IMG_6718 copy.jpg
IMG_6719 copy.jpg
IMG_6725 copy.jpg

Någon hade ristat hjärtan i sanden och skrivit 'bajs'.

IMG_6732 copy.jpg

Vi korkade upp vin och la fram allt gott vi kunde hitta på 7eleven. Vill egentligen inte rimma, med chokladen var HEAVEN. Aa. Det var den. 

IMG_6742 copy.jpg
IMG_6739 copy.jpg
IMG_6743 copy.jpg

Kvällen var verkligen overkligt fin och medan jag var totalt upptagen av stunden tog vinet slut.

svart.jpg

"Surt" sa kroppen när jag reste mig upp och vi skulle gå.

IMG_6757 copy.jpg

Och på vägen tillbaka in mot stan tappar jag mobilen, som annars alltid har skal, men som jag tagit av just idag, i gatan och glaset spricker i tusen bitar som jag skär mig på och börjar blöda.

Men jag blir inte arg. Eller ens ledsen. Bara oändligt trött på mig och mina klumpiga händer. I en bar torkar jag dom på en handduk och någon kommer med plåster. Vi googlar på reparatörer en stund, Julia och Cornelia tar varsin öl, sen skiljs vi åt på stationen och åker hem.

Idag är idag och när jag publicerat detta ska jag 1. äta något 2. tvätta mig och klä på mig 3. hitta till ett lämpligt ställe och lämna in mobilen på lagning.

Sen. När jag gjort det ska jag tillåta mig att vara bakis.

Took a train to Kamakura yesterday. I had a lovely evening by the beach but meanwhile I was busy being happy, I reached the bottom of my bottle of wine. Later I had to deal with a broken phone that I dropped on the street on my way back. Today am I taking care of that miserable screen.