Julian Rosefeldt

Ahä, vad gulliga ni är! Älskarrr när ni klickar på like-knappen. Med det sagt så släpade jag med mig samma Bea som inägget under till Röda Sten Konsthall igår. Pga det var vad det typiska Gbg-vädret dög till.

För första gången kommer den internationellt uppmärksammade konstnären och filmaren Julian Rosefeldt att presenteras med en separatutställning i Sverige. I Katedralen på Röda Sten Konsthall kommer han visa ett av sina mest uppmärksammade verk – Asylum. Verket består av nio filmer som tillsammans utgör en storskalig och visuell videoinstallation. Konstverket undersöker stereotyper som förknippas med olika migrantgrupper, identitet och arbete. 

- Röda Sten.

Både Bea och jag tyckte den var jättejättebra och mäktig och viktig. Och som nästan alltid av det som ställs ut i Katedralen ger atmosfären så otroligt sakral upplevelse. Ryser av välbehag varje gång jag är där. Går verkligen i gång på akustiken, storbildsdukar och långsamma tagningar. Klicka på play och njut.

Utställingen pågår till 9 april och du kanske måste gå dit om du har möjlighet. Inträdet är gratis för medlemmar och människor upp till 26, mindre bemedlade och studenter betalar en tjuga och övriga två. Tips, tips.