Jul i ljudbild

 

Och så var julen slut. Jag spenderade första halvan hemma med mamma + syster. Lagade mat (eller Cecilia gjorde typ allt) och öppnade några få klappar. I vår lilla familj är det liksom ingen biggie. Lägger typ större vikt vid att granen ska vara exakt likadant pyntat varje år. Nämligen med garntomtar, halmstjärnor och små figurer i trä. Det är vår fasta tradition. Kan inte föreställa mig något annat. 

Vid fem kom pappa + Katarina och hämtade upp Cecilia och mig med bilen för att åka en bit utanför stan och hem till våra kusiner. Där väntade halva släkten på pappas sida. Våra kusiner är några år äldre än oss och har egna barn nu. Alltså, när vi möttes av dessa små liv, som visserligen är runt 4 respektive 6, fick jag julkänsla för första gången i år. Barn är ändå bäst på att förmedla den känslan. Och sen var det liksom i gång med julafton, del 2.

Vi gick direkt på julbordet som helt enligt tradition (?!) kom in i fyra omgångar. Sill + fisk + kött och grönt + kaffe och kaka. Obligatorisk snaps mellan varje rond. Svårt att ifrågasätta fakta när ena halvan av Historieätarna sitter runt bordet liksom. Jag hoppade kött-delen men allt annat var ju helt sinnes gott. Hemmagjord fiskpaté med smak av saffran + citron och ingefärssås för att bara nämna en rätt som slank ner fint. Har för övrigt fått en helt ny bild av sill. Det är ju faktiskt väldigt gott? Förutom den vanliga inlagda i enbart sockerlag. Den är fortfarande bara en bit avskuren tunga för mig.  

Inser nu att det hade varit lättare att beskriva kvällen om jag bara hade haft några bilder att visa, men tänkte istället dela med mig av några psalmer ackompanjerat av gitarr som sjöngs när vi var som mest mätta och belåtna. När vi sjunger O Heliga Natt får alla feelning och vill aldrig sluta waila haha. Därav är klippet så himla långt (drygt 6 min) och tar lite tid att ladda. Men ha tålamod. Det här vill du bara inte missa.  

Det var det. Från oss alla, till er alla: God fortsättning!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ps. Den som klagar på falska röster åker ut.