I huvudet där jag bor + Fläder

 

Alltså kan vi prata om det här med att bli äldre? Sen jag flyttade in på Kyrkbytorget har så många lösa bitar fallit på plats. Varför då? För jag äger min tid och min tillvaro. Jag spenderar mina dagar så som jag skulle gjort om jag fick bestämma. Nåväl. Nästan, är närmare sanning. Hur känns det? Jag upplever mig själv som mer harmonisk. Saker och ting blir inte alltid som en tänkt sig och en har mer eller mindre makt att förändra vissa strukturer men när jag rundar gaveln till huset där jag bor och korsar torget är jag hemma. Där är jag som jag är och ingen kan säga något om det. Vad tar det för utryck? Jag ligger ofta på min säng och dagdrömmer. Lyssnar på radio och byter plats på mina möbler i alla möjliga tänkbara kombinationer. Läser. Skissar i huvudet och på papper. Bjuder hem människor jag tycker om. Jag tänker mycket på och lagar mat. Jag kokar saft. 

 
 

Till 1 stor flaska på 1.5 liter + en normalstor vinflaska nästan fylld till bredden med saft behöver du 25 klasar fläderblommor, 1 kg socker, 1 liter vatten och fyra citroner. Andra bra saker som är bra att ha hemma är en stor kastrull, en generös bunke eller hink, finmaskig sil och ren kökshandduk. Jag utgick från Elnas recept men adderade en påse citronsyra som hon i sitt uteslutit för det har jag hört ska ha en viss konserverande effekt.