Hur en gör egen nötmjölk

 

Sist vi hördes bjöd jag in till vår vernissage på a-Veune. Sen dess har jag i sort sett bara återhämtat mig från den. Är visst mer än vanligt skör just nu så som en kan va. Går från stark till svag bara sådär, tillbaka till stark igen. Och så håller det på. Det får vara okej. 

Såg nyss rom/com filmen Eat, Pray, Love och slog fast vid att det är ungefär sådär dethär måste sluta. Kan liksom se mig själv åka någonstans långt borta. Där jag bara ber och äter mig igenom min tvivel.

Om det är slutet så är detta början:

 
 

Steg 1.

  1. Några nävar nötter t ex cashew
  2. Vatten
 

Blötlägg nötterna innan du lägger dig. På morgonen mixar du med en stavmixer. 

 
 
 

Sila bort nötterna och häll nötmjölken på flaska. Skaka före du dricker.

 

Steg två. Krama ur nötresterna från mölken och mixa med: 

  1. Kokosolja
  2. Vaniljpulver
  3. Färska dadlar / torkade plommon / banan
  4. Kakao 
 

Rulla i nötter / kokoksflakes / frön / havregryn till runda bollar. Klart!