Göra utan att tänka

081115_9627.jpg
 

Ibland kräver vissa situationer att jag sätter något i händerna på mig själv. Min självbevarelsedrifts avledande manöver. Jag bearbetar med kroppen och fingrarna medan huvudet får vila från tankarna som gör ont. 

Jag river ut löpmeter med oblekt bomullstyg. Sedan fållar jag fransiga kanter, nålar och pressar med ett brännande hett strykjärn tills jag inte längre minns varför jag behövde göra det från första början. 

Under den senaste tiden har det här behovet varit mer påtagligt än vanligt och resulterat i två fickor i ett par byxor som som inte hade några + fyra längder med gardin. Men döm mig inte och tro heller inte att jag är någon übermenchen. Mellan sömmarna tar jag då och då paus för några avsnitt av Gossip Girl och grinar i sympati till någon karaktärs relationsdrama medan jag tröstäter ostbågar direkt ur påsen.