Finfrukost

 
 
 

Medan det fortfarande var lov unnande jag mig långsamma och lyxiga frukostar. Te, blodapelsinjuice och fröcknäcke med jordnötssmör. Sen kokade jag en stor kastrull fylld till bredden med äppelmos att ha på gröten för januari ut. Det är liksom inte svårare än att hacka små bitar av din favvoäppelsort och koka dem i vatten tills det de faller isär. Det sköter liksom sig själv. Sen fryser jag ner det i små askar som jag tar fram en efter en och ställer i kylen istället för att konservera med till exempel socker.

 
 

Haha, hör att detta är så enkelt att det nog tillhör allmänbildningen men jag har kommit på att jag nog lider lite av att inte sitta på den där kunskapen som en annan kanske fick av att bara hänga med sina mor eller farföräldrar, som jag nästan aldrig hade. Det jag gör nu är helt enkelt att jag gör upp mina husmorskneps-komplex och tar fatt på den där grundläggande faktan. 

Pssst! Imorgon på fredag arbetar jag som gallerivärd på a-Venue 12 - 18. Kom förbi då! Öppningen av Promiseland öppnade igår och du kan läsa mer om utställningen på facebookeventet här. Utlovar en sällsynt fin entré och en rad synnerligen provokativa verk. Resten får du se själv!