Frida X Fyra

 

Här är jag i kvadrat. Av kanske sisodär hundrafemtio bilder fick jag ut fyra någorlunda vettiga haha. En kan ju vara lite lättad över att jag allt som oftast befinner mig på andra sidan kameran. Vet liksom aldrig hur jag ska bära mig åt. Känner mig mest klumpig och dum så körde stadigt på en hand i fickan + bra ställe att gömma fjärrutlösaren i. 

Hur som. Gick inte enbart in i studion i narcissistiskt syfte utan har lite av ett mål att känna mig bekväm med att arrangera ljus. Veta vart jag ska placera blixtar i förhållande till fonden och känna till vilken typ av reflektorer jag bör använda beroende på hur jag vill att skuggorna ska falla på modellen eller föremålen osv. Har aldrig varit ett tekniskt geni och fram tills nu rattat på reglat lite på känsla. Men sedan jag fått ta över min pappas firmas utrustning (blixtar, aggregat, stativ, paraplyer m.m) finns det liksom ingen anledning till att inte ta tag i det här på allvar. Inga ursäkter.

Utvärdering av den här sessionen: Ptja, helt okej resutlat för att ha glömt ljusmätaren hemma!

Drömmen vore ju att en dag hyra en stor, ljus lokal och starta upp ett litet studiokollektiv med rum för ett par arbetsplatser. Där kunde en fotografera och redigera tillsammans så skulle en känna sig mindre ensam. Kanske vara ett gäng fotografer och några andra som sysslar med något helt annat. Grafisk formgivning t.ex. Det skulle vara fint.