Förberedelserna

Aa det här var ju tänkt att komma upp liite tidigare. Testat två gånger på två olika ställen i Ladismith som är närmsta större byn utan att lyckas. Men hur som helst. Skrev för några inlägg sedan att elden i berget slocknade. Det var vad vi trodde. Sanningen visade sig vara att lågorna hunnit sprida sig vidare till andra sidan och vi kunde inte längre se dom förrän lågorna återigen blev synliga sedan i måndags. Glödande heta, visserligen fortfarande horisonellt löpande kvar på toppen, men den här gången rakt ovanför gården. 

IMG_3772.jpg

Tidigt på morgonen, innan fåglarna börjar kvittra i kör, kunde en höra hur det sprakade och några gånger såg vi aska falla ner som stora men torra snöflingor på marken. Till följd av detta gjorde vi lite förändringar på gårdens ordinarie dagordning till förmån för någon form av krishantering. Vi klippte i däck och gjorde egna eldkvastar (är det ens ett ord? Vet inte). Mest i fall att vindarna skulle vända och elden krypa närmare.

Diana och Caleb in action.

Vi hade planer på att evakuera till Calebs crib som ligger längre bort, men aa det blev ju inte helt som vi tänkt oss. Hur historien slutade vet ni som följer mig på facebook / instagram. Tar kanske den delen här också, en annan dag. 

Sen såg de följande dagarna mest ut såhär. Kollade till den här haltande gåsen.

Nu är ovan sedda Nina och jag på en buss på väg till Kapstaden! Bestämde oss för att lämna lite tidigare än tänkt, inte så mycket pga elden men för att vi efter två veckor kände oss klara. Internetuppkopplingen kommer nog vara bättre där så bered er på (ännu en) blogg-bomb :)))

Herrå!