För regniga dagar

 

... har jag gjort en liten sammanställning av sevärda saker som går att se på svtplay, även utanför Sverige!

 
 

Alla bara längtar 

Nancy minns sina semesterflirtar, Malou längtar efter en parrelation, Camilla har städdag i sitt inre och Leif visar upp sina inredningspärlor. En rad korta nedslag i några 40-talisters liv i en humoristisk och tankeväckande dokumentär, om vad det där med kärlek egentligen är, av Martina Carlstedt.

Maratonmarchen

Varje sommar äger det rum, Fotrallyt, där deltagarna går och går och går i hastigheten 5 km/timmen, mil efter mil, dygn efter dygn - tills bara en enda person står på benen. Många skavsår blir det innan segraren kan koras. En dokumentär av Robert Agius.

När mormor tog fotografierna ut på en promenad

Lise-Maj lever i sin helt egna värld och sjunker för var dag längre in i något som bara kan liknas vid ett evigt mörker. Men innan hon når så långt har hon kvar att göra. Fotografierna på barnen gör henne dagligen sällskap och det är mycket att stå i. Av Olavi Linna.

En bondes längtan

Knuts lantbrukarkollegor på den skånska slätten har alltid sett Knut sitta bakom traktorn i ur och skur. När Knut klär sig i kvinnokläder för första gången, är det ingen överdrift att säga att det väcker förvåning. Bonden Knut har längtat ett helt liv efter att få vara kvinna och äntligen tar Knut steget. En film av Rebecka Rasmusson.