En märklig men verkligt fin dag

Åå hurrni. Vet ni va. Sen jag var vid Fuji har jag bara mått så himla bra. Okej med ett litet undandrag från igår när jag var trött på att plugga och bönade om att någon kunde höra av sig till mig på FaceTime för att få ett avbrott. Heh. Har i alla fall flera halvfärdiga inlägg på gång men de får vänta ett tag. Den här dagen har varit för bra och för fin från morgon till kväll för att låta bli att publiceras nu. 

Började den med att jag i vanlig ordning mediterade i templet, bara ena halvan av tiden dock. Det var första gången jag gick mitt i. Ville egentligen inte det men behövde mer tid till att göra mig i ordning och hinna ta mig till Nui klockan halv tio för att äta frukost med Sakura som var i stan. 

IMG_7389 copy.jpg
IMG_7379 copy.jpg
IMG_7372 copy.jpg

Vet inte hur länge, men har följt Sakura som sakurafantasma väldigt länge. Träffade henne för första gången på ett event hon medverkade i för två veckor sedan varpå vi bestämde att vi skulle ses nästa gång hon kom tillbaka till Tokyo. Och som med Maya, föll jag även för Sakura omedelbart. Omöjligt att inte ju. Hon är lika fin och talangfull människa som hon verkar i flödet.

IMG_7387 copy.jpg
 
IMG_7385 copy.jpg

Vid elva behövde hon tyvärr åka hemåt igen men ser fram så mycket framemot att träffa henne igen första helgen i december när Maya och jag har planer på att besöka henne i huset hon ska flytta till om en månad och som är beläget bland kullar och berg en bit ut på landet.

Här började jag vela hurvida jag borde fortsätta att plugga eller ta ledigt och vara kvar på stan. Valde efter många men det senare. Gick sen länge i det kalla regnet i områdena kring Kuramae. Tycker så mycket om den här delen. Husen är äldre och det märks att området bär på en historia. Tröskeln till butikerna är liksom lägre. Människorna är påtagligt vänliga och pratglada.

IMG_7394 copy.jpg

SyuRo är ett sånt ställe där de till och med serverar en dryck när en kommer in bara för att titta. Tidigare har jag fått ett kallt glas smaksatt vatten, denna gången fick jag en liten kopp med något varmt och grönt te. Tack. Det var gott.

IMG_7397 copy.jpg

Har länge letat efter något att äta min gröt ur och hittade två små skålar i lönn som jag köpte. Kan fotografera dom och visa er längre fram om ni vill?

IMG_7400 copy.jpg

Sen fick jag en karta med mängder av markeringar på och lång beskrivning på vart jag borde gå och när. På ett speciellt ställe skulle jag gå till på en gång om jag hade tid. Och det hade jag ju. 

Några hundra meter bort hamnande jag här. I secondhand butiken Hakujitu.

IMG_7409 copy.jpg

På första våningen blev en ombedd att ta av sig skorna och därefter fick en ta sig upp i bara strumporna på en smal trätrappa. Blev stående här i mörkret en stund. Begrundade varenda grej och försökte ta in vart jag hamnat. Samtidigt mötte jag en tjej påväg ner från våningen ovanför som såg ungefär lika tagen ut som mig. Brukar inte ta kontakt med folk särskilt ofta men eftersom vi verkade befinna oss i samma overkliga bubbla, frågade jag henne on hon varit här förut. Hon svarade att hon hade det en gång tidigare.

 
IMG_7407 copy.jpg
IMG_7406 copy.jpg
IMG_7412 copy.jpg

Vi fortsätter att prata och efter en tag står vi på gatan utanför, hon håller mitt paraply medan jag fotograferar dörren. Jag frågar om jag får ta en bild på henne. Sen frågar hon mig om jag vill följa med och dricka kaffe. Det vill jag.

IMG_7413.jpg
 
IMG_7416.jpg
IMG_7421 copy.jpg

Bakom ännu en anonym dörr öppnar sig ytterligare en otrolig värld. Kabuki heter stället. Den här gången med en doft av nymalda kaffe och kakaobönor. Måste typ nypa mig för att förstå att jag inte drömmer. Vi pratar bort en timme eller mer. Jag vet inte.

IMG_7433 copy.jpg

Hon berättade att hon jobbat på Ikea men nu jobbar i en butik som ligger runt hörnet och som tillverkar handgjorda anteckningsböcker. Om tiden hon tog ett uppehåll från sina studier i engelska och åkte till Nya Zeeland på praktik. Att hon inte alls trivdes under de tio månaderna hon bodde där men att hon lärde sig mycket om sig själv och trots allt är glad hon åkte. Att hon heter Ayaka.

IMG_7422 copy.jpg