Dai Kei med Maya

Åh hurrni. Det är mycket som pågår inuti mig nu. På många sätt är den här resan annorlunda alla andra jag gjort och det gör något med mig. Har inte alla dom orden på vad det är som gör att jag känner så ännu men dom kommer väl. Just nu känns det mest. 

Ena stunden är jag otroligt rotlös. Saknar mina vänner. Mina vanor. Havregryn som inte kostar hundra kronor kilot. Värmen som är så kvav att den vibrerar mellan byggnaderna och immar på mina glasögon när jag går ut ur butiker med AC. Det är svårt att komma in i ett land när nästan all kommunicera sker med något slags hinder. Och så gör stora städer mig vilsen. Alla valmöjligheter paralyserar mig. Jag befinner mig i en mångmiljonstad men kommer inte närmare än att jag liksom står snett bredvid.

Men ibland är det som om jag inte bryr jag mig om något av det där. Kan till och med komma på mig själv att tänka att det är lite skönt. Det är konstigt det där. 

IMG_6180 copy.jpg
IMG_6171 copy.jpg

Förra veckan träffade jag i alla fall Maya för första gången. Vi har bara följt varandra på Instagram men när jag satt på flyget hit skrev hon och frågade om jag ville ses. Klart jag ville det och en onsdag efter att hon jobbat tog hon med mig till den finaste lilla restaurangen jag sett, Dai Kei. Med bara tre bord och det var lite som att komma hem till någon mer än att vi var var ute och åt.

Menyn finns bara på japanska med Maya förklade att det fanns ett alternativ med kött och ett utan. Sen kunde en välja bara mat eller mat + någon microbryggt öl / naturvin eller mat + dryck + nåt mer som jag inte minns. Jag valde vegetariskt med vin och det där andra jag inte kommer ihåg för 1300 yen vilket är kanske 104 kronor.

IMG_6164 copy.jpg
IMG_6159 copy.jpg
 
IMG_6154 copy.jpg
IMG_6160 copy.jpg
IMG_6151 copy.jpg
IMG_6185 copy.jpg
IMG_6184 copy.jpg

Så otroligt fin kväll det var. Maya berättade också att allt i restaurangen kunde en köpa, till och med tallrikarna vi åt på om vi ville, att ägarna är ett par som bor precis ovanför, att de byter meny varannan månad och på helgen är menyn utökad med om det var sju rätter, jag tror det var sju, men då tar de bara emot ett sällskap per kväll. Vi bestämde att vi kommer att komma tillbaka.