Crystal Brown / Queen of Business

 
 
 

Den som varit uppmärksam har nog märkt att mina nya glasögon är misstänkt lika mina gamla? Det är en helt korrekt iakttagelse. Detta är nämligen exakt samma modell men några nyanser mörkare. Trivs så bra med Oscar Magnuson att jag knappt kollade på några andra märken innan jag bestämde mig för att behålla bågen.

Vet inte om det beror på att jag är en extremt ekonomiskt medveten person ( några skulle nog kalla mig onödigt snål ) och är alltid lite ängslig över dyra inköp. Såhär långt är väl allt i sin ordning men jag har som strategi att alltid köpslå både tyst med mig själv och högt inuti butiken. Till exempel; när jag köpte mina ljusa glasögon ställde jag två kedjor som sålde samma mot varandra tills att den ena erbjöd sig sänka sitt pris med 200 men på så vis vinna mig som kund. 

Nu när jag gick tillbaka till samma butik ett år senare såg jag att priset var ännu högre än sist varpå jag påpekade det. Och gissa vad, de gick nästan med en gång med på att ta samma pris som jag betalade då, dvs 600 kronor mindre.

Detta kanske inte går att applicera precis överallt, men tänker att ställen som säljer tjänster och som en har en något mer personlig relation till som typ sin optiker eller hårfrisör är lite extra benägna att bemöta dig.

Det får bli veckans bästa tips. Trevlig helg! Med vänliga hälsningar / Din ekonomiska rådgivare