CPH Photo Festival

 

Igår gjorde jag min sista dag i skolan och nu på morgonen åkter jag + Gabriella till Köpenhamn för att agera curaters och sätta samman och upp en utställning som vår klass producerat som en del av Copenhagen Photo Festival! Lite extra kul för mig som medverkade även förra året men till skillnad från då har vi i år gemensamt kontaktat ett galleri direkt, satt ett tema att arbeta utifrån och arbetat fram en grupputställning. 

Galleriet heter Galleri Krebsen och ligger mitt i stan. Har ju inga bilder att visa såhär innan vi kommit dit men grävde lite i arkivet och hittade några från förra året. Då ställde vi ut i en övergiven lokal bredvid två andra fotografiska skolor från Danmark och en ytterligare från Polen, om jag inte minns fel, i Carlsbergsbyen. Lite lagom sliten byggnad och sådär.

Minns att jag letade efter ett ställe där jag kunde uträtta mina behov och att när jag öppnade en dörr till vad jag trodde var en toalett fann jag stället ett stort hål i golvet och från taket hängde tusen lösa sladdar. Ingen ström fanns att tillgå på övervåningen så när när kvällen kom och det blev mörkt var det inte mycket en kunde göra.

 
 

Vet inte hur måsta som läser den här bloggen som skulle kunna vara i krokarna men eventet till utställningen hittar du här! Hela stan kommer vara ett öppet galleri från och och med torsdag + galna stadsfestivalen Distortion = Så många bra anledningar till att åka över sundet i veckan. Tror det här kommer bli så himla bra.

XXX