Chia + Studio

 

Sry not sry för att det är lite mycket fokus på frukost i mina flöden. Men sen jag gav chiafröerna en ärlig chans efter ett halvhjärtat och misslyckat försök med kokosmjölk, så förstår jag varför en betalar så stora summor för en slemmig sörja. Hur som! Hittade lite av slump en gammal vaniljstång i mitt skåp som måste legat där sen i somras? Skar en snitt på mitten och skrapade ur vaniljen med en vass kniv. Blandade sen det i en skål tillsammans med en sked kakao, chiafrön och cashewmjölk.

 
 

Cashewmjölk alltså. Så jäävla smarrigt. Okej, trodde att det skulle smaka mycket mer med än vad det gjorde första gången jag smakade det men det här är den enda mjölken som jag kan klunka så som en gjorde med komjölk som barn. Plus för att det är enkelt att härma köpes hemma själv i köket.

 
 

Okej en sista grej om chiapudding. Det bästa med den är att den är så lätt att sleva ihop kvällen innan medan en ändå väntar på att spagettin ska koka klart. Dagen därpå är frukosten så gott som färdig.

Det kanske inte syns men igår när jag vaknade hade jag fyra dagars-flottig hårbotten, hann heller inte göra något nämnvärt åt det för jag snoozade några mer gånger än planerat, men jag fick i mig detta. Så nöjd. Frukost går före fett hår alla gånger. Sen åkte jag hit:

 
021016_6609.jpg
 

Vi var på atelje-besök i Kalle Sandes stodio i Majorna. Mm. Det stora, mjuka morgonljuset. Pratade lite böcker men bläddrade mest i hans sanslösa samling av alla sorters publikationer. 

 
 

Fånga Lara på bar gärning medan hon satt och gluttade på snusk :))) Och det var det. Fin förmiddag!