Ode to oats

Overnight oatmeal är väl ingen nyhet för världen längre men i min lilla värld är den det. Vilket halleluja! I den värmen som är här och varit de senaste veckorna har jag helt och hållet struntat att koka havregrynen och rostat solroskärnorna som jag brukar göra hemma och hoppat på trenden. 

För den som mot förmodan har missat så är det hela mycket enkelt och går ut på att blanda och lika mängd gryn med någon mjölk som en gillar Jag tycker om havre och mandel men här köper jag soja tillsammans med lite vanilj och mald kanel. Låter det stå över natten i kylskåpet eller medan jag gör något annat på morgonen om jag glömt blanda kvällen innan. Gröten är således rå och går som den vanliga att variera i oändligheter.

IMG_6434 copy.jpg

På morgonen kan det se såhär torrt ut och då häller jag bara i mer mjölk och mosar en banan. Blir mer krämigt så.

IMG_6439 copy.jpg
IMG_6443 copy.jpg

På det har jag ännu en banan och kakao. Detta är min bas men går ju att lägga till vad som helst som är gott. Kardemumma, honung, kokos, mandlar, nötter och fröer, jordnötssmör, frukt och bär. Aa du vet.

IMG_6407 copy.jpg
IMG_6409 copy.jpg

En annan dag åt jag den kalla gröten med ett japansk päron som jag skurit i bitar och kokat ihop med en stump ingefära och lagt i en bruk i kylen. Det brukar alltid hålla under den tiden som jag hinner äta upp det.  

IMG_6405 copy.jpg

Det och ett granatäpple jag hittade i ett träd på promenad. Kollade över axeln, pallade det medan ingen såg och tog med det hem. Sån är jag. Bröt det sen mitt itu och hällde upp kärnorna på en tallrik bredvid.

Overnight oatmeal is my new habit. I mix oats with soymilk, some vanilla and ground cinnamon in the evening and in the morning I put one mashed banana and a little bit more milk in it. Add another banana and cocoa powder on top. So yum! Compote on Japanese pears and ginger is also a great combo.