Bonjour Paris

 

Landade som planerat i en bit utanför Paris sent på lördagkväll. Tog sedan flygbussen in till Porte Maillot där Amanda mötte upp mig för att sedan dra ner mig i tunnelbanesystemet och hoppa på första bästa metro till Montmartre. Sen gick vi direkt på ölen haha. Ingen tid skulle förspillas. Var alldeles för upptagen med att ta igen förlorad tid så glömde helt bort att ta några bilder.

 
 

Hursomhelst. På söndag morgon vaknar vi upp på ett litet loft som en del av ett kollektiv och som Amanda hyr under tiden som hon pluggar franska. Har velat åka till Paris länge, länge och tänkte att vad vore en bättre tid att åka dit om inte nu när jag dessutom kunde hälsa på någon som jag tycker är om och och känner till stan. När klockan börjar närma sig brunch gick vi ut på stan, mötte upp en vän till Amanda och satte oss här!

 
 

Ett stället med 100 % ekologiska råvaror och inredningen helt i återanvända möblemang. En betalade 18€ för vegetarian och 20€ för regular och sen fick en fylla en bricka med så mycket en orkade i olika luckor. Så inte särskilt billigt men väl värt ändå. Här serverade de t ex äggröra och bacon. 

 
 

Alltså. Kolla detta! Helt absurt mycket och hur gott som helst. När vi klämt i oss allt gick vi ut i trägården som ligger i anslutning till restaurangen. 

 
 

Två mätta och glada människor. Amanda + Ylva!

 

Där odlade de örter och vinbär.

 

Samt hade tuppar och höns!

 

Rullade sedan ut och vidare till nästa ställe. Efter en promenad i den varma solen och brusiga innestaden sökte vi skydd på en innergård och beställde varsin svalkande öl + citron. Mycket bra beslut. 

 
 

De var den minsta ölen de hade. Lol.

 

Poserade sedan lite avslappnat i suggan av ett träd i min nya bästa kläd-kombo. Lösa, svala och tomatröda byxor + blårandig t-shirt. So french haha. 

 
 

Efter den här bilden sa vi hejdå till Ylva och gick på en utställning med typ fem våningar fyllda av fotografier. Dessvärre fick en inte ta några bilder där men när vi kom ut var eftermiddagssolen ljummen och det var helt knäppt vackert. Strosade sedan mellan broar längs med kanalen och hade det bra. Notera att ljuset inte är en photoshopeffekt! 

 
 

Passerade Louvren och begrundande skymningen. Typiskt bra dag i Paris.