Blåherremölla

 

På skärtorsdagen åkte jag ner till Skånska östkusen för att ställa ut i ett fd stall omgjort till galleri och är en del av Blåherremölla Kvarmuseum. Till historien hör att Camilla, vars familj äger denna pittoreska gård, går i årskusen över mig på Valand. Efter utställningen som jag hade tillsammans med Gabriella och Johanna fick vi en förfrågan om vi inte ville ställa ut under Konst / Påsk-rundan. Klart vi ville det! Och för dig som inte är bekant med namnet är det ett koncept som går ut på att alla som sysslar med någon form av konst på Österlen öppnar upp portarena till deras ateljéer och sen är tanken att en ska åka runt och besöka så många ställen som det är fysiskt möjligt under en fyradagarsperiod. Tycker att det är en fin tradition och något som en kan sysselsätta sig med när en tröttnat på / istället för att trycka i sig lax, lamm och tusen kokta ägg med släkten.

 
040415_6759_9.jpg
 

Spenderade i princip helgens alla timmar på den där vita träbänken med det där fina människorna ovanför! Lite för att det var så otroligt göttigt att kunna sitta utomhus utan att frysa, lite för att det var kallare än iskallt inuti stenhuset och att det var helt enkelt vamare ute än inne. Sjukt!

 
 

Lite kul att Gabriella är från trakterna och har minnen från när hon besökte hembygdsgården som barn. En annan bra grej med det är att vi kunde övernatta hos Gabriellas mamma som bor i Kristianstad som ligger en bit ovanför Blåherremölla + att vi varje dag fick låna henne bil till och från galleriet. Älskar verkligen kombon av att köra bil på landsväg, lyssna på bilradio eller sjunga högt i kör till typ Florence + the Machine fast än inte träffar en enda ton rätt. Sitta och gapa lite över hur fint det är i skymningen och se solen går ner över en liten skånsk ort eller mitt ute på ett fält. Kan inte få nog av sånt. Tack för den bästa Påskhelgen i mitt hittills lilla liv.