Bea, FunkTek & a-Venue

 

I torsdags mötte jag upp Bea efter att jag slutat skolan. Var på udden ett bryta ihop av diverse omständigheter och jag behövde något eller någon att distrahera tankarna med. Så Bea föreslog att vi kunde gå till något ställe på Magasinsgatan och jag följde efter. Där beställde vi varsitt glas, satte oss vid fönstret och kollade på alla Qt boys som gick förbi. Haha, så banal grej. Men det funkade. 

När vi druckit upp tog jag Bea under armen och drog med henne till Göteborgs Stadsmuseum. Sitter sen i februari ungefär med i en referensgrupp där vi tycker till och utvärderar utställningar utifrån ett tillgänglighets-perspektiv och får en liten ersättning för det. Projektet heter FunkTek och i veckan passerade det halva tiden av den slutgiltiga undersökningsperioden på tre år! Det firades med en liten fest på museet och det var så fint uppstyrt på alla sett. Med buffé, tillbakablickar, dj och quiz. Och exakt alla gånger jag varit där har batteriet på min kamera dött så därför har jag aldrig kunnat visa några bilder och så den här gången med ): Håll tillgodo. 

 
101515_1924.jpg
101515_1925.jpg
 
 
 
 

Och i fredags var jag här. När fd. Lindex-butiken upphörde i somras kontaktade Wallenstam som står för lokalen, den konstnärliga fakulteten på GU om de ville ta över stället under ett knappt år for free med motkravet att göra om det till en plats för publika, konstnärliga evenemang sa GU - ja tack! Allt är fortfarande i uppstartsfasen men tanken är att fördela programpunkterna mellan alla enheter. Tycker det är sånt fint initiativ, ett sätt att få ta del av de andra institutionerna och för alla som är lite nyfikna på vad som händer innanför akademins dörrar (som för den som står utanför, kan upplevas ha skyhöga trösklar), borde ta en titt i galleriet.

Kommer arbeta som gallerivärd där några tillfällen i höst, kom in då vettja. T.ex på torsdag. Hemsida finns här