BB

Du ba - Kan du säga något om de bilder du lagt upp på sistone som verkar vara tagna i någon vårdmiljö? - Okejdå. Det kan jag väl.

I måndagsmorse klev jag in i omklädningen på bottenplan av Mölndals sjukhus och kom ut som någon slags morf av min morsa när hon var nyexaminerad barnmorska i början på sjuttiotalet och typ en blond version av Lotta Lundgren.

Voilà! Lång urtvättad vårdskjotra och strumpor i stadiga, beiga sandaler. Kittad med namnskylt, pennor, passerkort, läppbalsam, mobilen, post-it lappar, putsduk till glassögoen och en skramlande nyckelknippa. Aa, dvs, allt. 

Har gått bredvid i veckan och nu kan du titulera mig ekonomibiträde. Vet inte varför det heter så, det har ingenting med ekonomi att göra. Tanken är att jag ska ta hand allt det som behövs göra som inte har med patientkontakt att göra. Typ, beställa mat till avdelningen, duka, bädda mellan intagningarna, se till att skåp är preppade med lakan och hygienartiklar, slänga skräp, ta med prover till labbet, åka vilse med sparkcykel i kulvertarna. Sånt. 

Men aa. Det återstå satt se hur långvarig min karriär blir. I april börjar jag arbeta heltid som trädgårdsarbetare på Lundby kyrkogård till och med mitten på augusti. Möjligt att det bara är jag, men tycker det ska bli så jävla kul. Slut på jobbsnack. Nu ska jag ta mig ut och promenera i den lilla, lilla strimman av vårljus innan den går i moln. Puss!