Back to basic

 

Med färsk telefon och färöiskt nummer är jag numera per definition färöing. Detta är väl mer av ett öppet meddelande till mamma och pappa men får du feeling finns jag (också) på (+298) 28 05 87. 

Har ju tex inte wi-fi på annat håll än hemma vilket gör en smartphone mer eller mindre värdelös. Tycker hur som helst att jag har anammat denna asketiska livsstil ganska smärtfritt. Det är ju lite knäppt det där, att trots att det bara är fem år sedan jag sist hade knapptelefon så sitter det så hårt att vara uppkopplad och kontaktbar på alla tänkbara vis. Får då och då impulser som i att "jag ska ba kolla instagram" på mina raster men i samma sekund minns jag att det inte går och kan till och med tänka att det är lite gött. 

Kanske är det för att jag är på Färöarna som det funkar så bra. I vanlig fall skulle jag förmodligen bli något av följande: 1 ) ferrukansvärt rastlös, 2 ) frustrerad över att eventuellt missa något, 3 ) få en liten klump i halsen av att alla verkar göra så fina och festliga saker hela tin. Men det är lite som att detta blivit en fristad från allt det där. Flödena inte påverkar mig på samma sätt. Och det är så väldigt befriande.  

Så tänkte att vi kunde väl försöka vara lite schyssta mot oss själva framöver? För jag vet av erfarenhet att det fan inte är så lätt alltid att hantera hur mycket information som helst.