8ablish

Alltså sorry not sorry att jag i stort sett bara lägger upp bilder på mat med eller utan människor nu men så blir det ibland. Den här bloggen är som ni kanske redan märkt organiskt organiserad - haha det låter bättre än att jag inte har en jävla aning vad jag håller på med / det blir vad det jag hittar på. 

Och i tisdags gjorde jag inte mycket mer än att jag mötte upp Ayaka och hennes vän som tog mig till Ayakas gamla jobb på 8ablish och åt middag med dom.

IMG_9451 copy.jpg
IMG_9384 copy.jpg
IMG_9389 copy.jpg
IMG_9399.jpg
IMG_9403 copy.jpg
IMG_9410 copy.jpg

Så otroligt glad att jag gick in i Ayaka i den där secondhandbutiken en grå måndag för tre veckor sedan och började prata med henne. Hon är den japanska versionen av mig. Det är nästan lite läskigt. 

Förutom att vi uppenbarligen tycker om att gå i liknande butiker, tycker vi om samma mat, att umgås med mat, längtar efter att leva ett enklare liv en bit utanför stan. Sen är hon vänsterhänt och så fyller vi år på typ samma dag. Aa du hör ju. Vi är menat o va. Och så är hon lika blyg som jag är inför andras kameror.

IMG_9418 copy.jpg
IMG_9425 copy.jpg
 
IMG_9433 copy.jpg
IMG_9428 copy.jpg
IMG_9437 copy.jpg
IMG_9440 copy.jpg
IMG_9453 copy.jpg

Men idag är det torsdag vilket betyder att jag ska ta mig till stationen och möta Lara som landade imorse. (Alltså!!!) Har ingen aning om hur det kommer gå med bloggen med tillgång till internet och x antal inlägg i veckan men jag gissar på att det kommer bli ganska mycket bilder på Lara, Lara + mat, parker och promenader i mina bästa kvarter, en del tempel, snygga märkesbutiker och utsikter. Kanske en och annan bild på mig ur Laras perspektiv?

Är det något du särskilt som du skulle vilja se? Läsa om eller veta? Skulle bli så glad om du lämnande en kommentar om innehåll och önskade något inlägg. Slå mig med vad som helst!

On Tuesday I didn't do much more than meeting up Ayaka and her friend who took me to Ayaka's old partimejob at 8ablish and ate dinner with them. I am so happy I bumped into her in that pretty second hand shop a gray monday three weeks ago and began to talk. She is the Japanese version of me. It's almost scary.

Except that we obviously like similar stores, we like to eat same kind of stuff, to hang out around a great dinner, longing for living a simpler life a bit out of town. Then she is also left-handed and we almost share the same birthday. True soulmate. We were meant to be. And she is as shy as I am in front of others cameras.