Ljungagården

Godmorgon gulliga! Förra veckan hittade Bea ett löjligt billigt perstorpsbord på Blocket. Enda haken var väl att det fanns i typ Fristad, vilket är över fem mil från Göteborg. Men vi ba, fuck that och i fredags lånade vi Beas mammas bil och gjorde en utflykt av det. Vi = Bea, Kerstin och jag.

Här hade kartan i mobilen väglett oss helt fel och Bea fick ringa upp annonsören och be om en bätte rutt medan övriga tog tillfället att ta en fotopaus. Började bli så hangry nu och ville bara komma fram.

Bea trodde att hon gjort upp affärer med en vanlig privatperson men så visade det sig att kvinnan i annonsen gjort om hennes lada till en enorm vintage-butik. Lungagårdens Allehanda hette den och om vi var på väg att bli arga pga hunger, glömde vi av det helt och hållet när vi klev in här. Aa du förstår ju:

Kerstin fann ett par solglasögon och jag hittade bland annat det här. En fin vas och en lärobok i botanik. Vet inte om det var för att hon ville ge oss generös första-gången-som-besökare-rabatt eller var det var, men fick allt vi pekade på för nästan ingenting.

Fun fact är att jag får så ferruktsnsvärt svårt att fokusera, framförallt tappar jag talförmågan, när jag behöver mat och även om jag betalade för boken glömde jag givetvis kvar den butiken. Orkante. Men gulliga ägaren uppdagade detta och igår fick jag hem den genom brevinkastet. Tack för det <3

Om du befinner dig i trakterna och tycker om att handla i andrahandsbutiker borde du verrkligen åka hit någon gång. För tillfället verkar det bara vara öppet på helgerna men längre fram kommer de nog vara det oftare. 

På vägen hem åkte vi förbi Borås, fikade på ett fik vid Viskan och gick in i fler secondhand-affärer. Köpte årets bästa byxa men med något för bred midja och nu tänkte jag sätta mig ner och fixa det. Om jag får till det kanske jag lägger upp det på bloggen. Håll tillgodo!